Lure Coursing i Trögstad Norge 12 september 2009

Den 12 september 2009 var vi på Internationellt LC prov i Trögstad, Norge.
Vi anlände redan fredag kväll och åt och drack lite gott, tidigt lördag morgon möttes vi av en fin men kylslagen morgon 4.5°C och en härligt kuperad och rolig bana för hundarna att ta sig an. Tyvärr var det svårt att se hela banan, det var väl ända minustecknet för detta prov.

Efter veterinärbesiktning så startade provet med alla lopp för hanarna, efter lopp 1 var Mumgas 2:a på 87.5p, Byron 5:a med 85p och Fracke 18:e med 71.5p. Frackes lopp var domarna lite oense om i poängbedömningen, domare 1 gav honom 63p och domare 2 80p!

Efter hanarnas lopp var det tikarnas lopp och Vildas första efter valpningen. Vilda for iväg som ett jehu och vurpade förstås men kom snabbt upp igen för att göra ett lopp som gav 83p och delad 7:e plats, Mumin fick 85p och låg delad 4:a. Efter loppet så markerade Vilda lite på höger tass så jag drog henne från omgång 2 för säkerhets skull. Senare på dagen markerade hon inte så förmodligen hade hon bara fått en smäll i samband med vurpan.

Omgång två var ännu mer utmanande och Byrons lopp strulade två gånger med linan men till slut kom de i mål. Sen sprang Mumgas och Kol jättebra till ett backkrön där de för en liten stund tappade trasan ur sikte men de tog snabbt upp den igen. Fracke sprang ett jättebra lopp. Mumin sprang ett riktigt bra andra lopp men en vurpa även på henne gjorde att hon tappade mark i förhållande till den andra hunden så där tappade hon några poäng och chansen till Cert försvann. Men hur skulle Mumgas och Byrons lopp stå i konkurrens med de övriga?

Mycket bra visade det sig - Mumgas behöll sin 2:a plats och tog Norskt LC-Cert och Byron sprang upp sig till 4:e plats och Norskt LC-Cert. Fracke slog till med 82p i andra omgången och klättrade till 15:e plats bland hanarna. Mumin tappade placeringar ner till 10:e plats med 83p.

back to fotogalleriet


back to fotogalleriet