Lure Coursing i Horn 19 september 2009

Den 19 september 2009 var vi på Internationellt LC prov i Horn.
Lördag morgon möttes vi av en tät dimma som lättade så fort solen värmt upp lite och vi fick en riktigt fin sensommardag med upp till 20°C i skuggan. Den här gången hade man en kanonöversikt över banan som gick på en stor slagen vall.

Efter veterinärbesiktning så startade provet där nu Confi deltog för första gången. Efter lopp 1 var Mumin bäst på 78p på en 21:a plats av 70 startande, de övriga hade Garamond 77.5p, Confi 76.5p (de två sprang ihop i lopp 1), Fracke 74.5p och Mumrik 73p. I topp låg en hund på 90p.

Vilda var anmäld men eftersom hon markerade på höger tass i veckan så bestämde jag att hon ska få vila en vecka till. Vilda var dock med ner till provet och fick en genomgång av veterinären som inte kunde känna något konstigt så det är ju bra. Fracke visade efter lopp 1 att han ömmade på ett ben så Lena strök honom från omgång 2.

Andra omgången startade på en oslagen vall tills arrendatorn kom och sa till att fältet inte fick användas (efter 6 lopp) så då fick allt flyttas tillbaka till fält 1 och banan läggas om och de 6 första loppen gick om sist av alla. Alla grabbarnas lopp gick jättebra medan Mumin följde trasan parallellt och landade mitt i det höga gräset där hon försvann för ett tag innan hon hittade ut igen => 55p och ett ras i placeringen för henne. Mumrik sprang också bra, tyckte vi, men inte domarna som skrev att han genade hela tiden, tveksamt, men domarna bestämmer ju så Mumrik gjorde Mumin sällskap nedåt i placeringarna.

Vid prisutdelningen visade det sig att nästan varenda hund av de som låg i topp hade rasat och så på 3:e placering med LC-Cert ropade de upp Confi, vilken överraskning! Han hade fått 85p i andra omgången och klättrade rejält. Även Garamond hade klättrat uppåt med sin 81.5p och hamnade på en fin 10.e plats. Kul att notera var också att Jannes avkommor hos Kicki på kennel Springeldens placerade sig på 9, 11 och 12:e plats av de 70 som deltog.

Vi fick även besök av Johan och Sara med Vildas son Donnie. Donnie har verkligen blivit en snygg kille och han och Shannie lekte tillsammans, eller rättare sagt Shannie gjorde allt för att brotta ner storebrorsan.

back to fotogalleriet


back to fotogalleriet