LC prov i Strångsjö 27 september 2009

Den 27 september 2009 var vi på årets sista LC prov i Strångsjö och LC säsongen kunde inte ha slutat bättre.

Dagen började tidigt och då är det en massa vilt i farten och när vi närmade oss Katrineholm hade det förstås skett en olycka så vägen var avstängd. Till LC proven gäller det att komma inom incheckningstiden så en snabb koll på GPS'en och vi såg en alternativ väg runt det hela. Vägen visade sig var en minimal grusväg som övergick in en smal gräsväg bland buskar innan vi kom ut på en annan grusväg men runt kom vi och hann ner i tid till incheckningen.

De Pompeca's hundar som deltog på provet var Mumgas, Byron, Confi, Fracke, Mumrik, Mumin, Vilda och Molly.

Det här provet var Mumriks sista officiella i och med att han fyllde 8 år i april. Mumrik har deltagit i 51 LC prov och blivit LC champion, han har desutom blivit placerad i alla proven, inte en enda nolla!

Efter första omgången låg Mumgas i topp av våra hundar på delad 3.e plats med 86,5p och Byron på 9:e med 84,5p. Mumin 78p, Fracke 77p, Molly 73.5p, Mumrik 73p och Vilda 72.5p Confi fick tyvärr för låga poäng för att starta i lopp 2, Jisco, som han sprang med, tappade tillsammans med Confi bort trasan en stund men Confi plockade upp jakten på den igen, men bröt oförklarligt av efter en sväng men plockade upp den åter en gång till och in i mål. Väl i mål fick vi förklaringen, domarna hade sett att han hade fått en smäll av trissan på banan. Inget syntes vid en första koll men sen upptäckte vi ett litet sår på ena bakbenet, så inte underligt att han tappade fokus en stund.

I lopp 2 sprang Mumgas med Europamästarinnan Grändens Betty McBeal som hade samma poäng som Mumgas och Mumgas gjorde ett mycket bra lopp och fick högre poäng än henne så Mumgas slutade på en 3:e plats med LC-Cert. Vilken helg för honom, utställnings Cert på lördagen och Lure coursing Cert på söndagen. Det är väl allround om något, Mumgas 3:e LC Cert - 2 svenska och 1 norskt !

Byron sprang med Schaudt's Vega som hade ½p mer även de gjorde ett bra lopp där Byron drog det längsta strået och klättrade upp till en 7:e plats med LC Cert för Byron också. Byrons 4:e LC Cert - 3 svenska och 1 norskt !

Vilda och dottern Molly hamnade i samma lopp där Molly fick lite hjälp i starten för att slå sin morsa, men Vilda hade andra planer och vann över Molly med ½ poäng. Mumrik ville inte heller vara sämre så han tog i nder sitt lopp för att inte komma efter dem och hamnade på samma poäng som Vilda. Sen hörde de inte till den över halvan men vad gör det.

Fracke sprang också upp sig i andra omgången trots att hans springpartner vurpade mitt framför Fracke som också vurpade runt men de var snabbt uppe och efter trasan igen. Ena domaren tyckte att hans lopp var värt hela 86p så Fracke kom till slut på en fin 28:e plats av de 76 startande.

Till provet hade även Tina, Pinnen, Joel & Alexander med Angus & Ludde tagit sig för att titta och låta hundarna prova på att springa efter trasan. Angus provade först och efter en trevande start där han inte förstod vad han skulle göra så trillade polletten ner ordentligt och Angus flög fram efter trasan i full fart hela banan på drygt 800 meter. Kul att se att även han gillar det här med att springa på luren. Ludde tvekade också först men när Pinnen uppmuntrade honom sprang han efter nästan halva banan men när han fick syn på Pinnen igen så tyckte Ludde att det räckte. Men bra gjort av båda vid deras första kontakt med en trasa på ett lure coursing fält. Så förhoppningsvis kommer den sjätte Gustavus brorsan att få sin licens till våren.

back to fotogalleriet


back to fotogalleriet