Lure Coursing i Jönköping - Elmia 29 april 2010

Årets första LC prov i Sverige för vår del gick av stapeln på en ny plats, Elmia fältet i Jönköping. En plats som erbjöd en härlig bana där man kunde se hela loppet från sidan och camping precis inpå. I och för sig i en sluttning så det tog ett tag att hitta en något sånär plan plats att campa på.

Dagen erbjöd strålande solsken med en vidunderlig utsikt över en spegelblank Vättern i bakgrunden.

Det var ett helt gäng som tog sig an provet 4 Gustavus bröder, Fracke med syster Vilda i sin tur med dotter Molly och sen 4 Springeldare dvs Janne avkommor varav flera sprang för första gången.

Mumgas gjorde ett kanonlopp i omgång 1 och ledde tillsammans med en annan hund men tyvärr var omgång 2 en mycket knixigare bana som inte gjorde alla hundar rättvisa. I mitt tycke var det endast ett lopp som flöt riktigt bra och de två hundarna kom även 1.a och 2:a och den som kom 2:a var ingen mindre än Janne sonen Jansson som tog sitt första LC-Cert.

Mumgas hamnade snäppet utanför de 10 bästa och missade sitt championkvalificerande LC cert med ynka 0.5p. Men totalt sett så skötte sig hundarna riktigt bra där 6 av hundarna kom mellan 11-19 plats av 58 hundar och de övriga som deltog fick alla godkända prov.

Tack alla för en trevlig dag!

På Jansssons blogg finns det lite filmer från provet.

back to fotogalleriet


back to fotogalleriet

upp