Lure Coursing i Borlänge 29 maj 2010

Den 29 maj 2010 var det dags igen för LC prov och den här gången bar det av till Borlänge.

Eftersom Byron blev Svensk och Norsk Lure coursing champion i Söderhamn den 8 maj så var det traditionsenlig champagnefirande på fredag kväll.

Det var en lyxig fredagsmåltid som vi intog tappert kämpandes mot envisa mygg, men uj så skönt att äntligen kunna sitta ute på kvällen och äta.

Lördagens prov gick riktigt bra för tre av hundarna, Byron ännu en gång i topp med en 3:e plats och Mumgas & en snygg nedbantad Molly på delad 12:e plats och Kajsa på 29:e plats.

Confi gjorde vad vi tyckte ett kanonlopp i omgång 1 men det höll inte domarna med om. Han fick lika låga poäng som en galen Vilda som på något märkligt sätt rammade en avskärmningspresenning som hon halvhoppade över men landade mitt på och rev ner, istället för att springa runt men sen fortsatte hon efter luren som om inget hänt. Det tog Jonas & Lars Rune en bra stund att bygga upp allt igen innan nästa lopp kunde släppas iväg. Vilda markerade lite på höger fram efter sin insats så hon fick stå över lopp 2 för säkerhetsskull men idag märks ingenting av det hela.

Under omgång två kom det en rejäl regnskur och när det var Confis tur så genade den andra hunden så att Confi fick några kluriga svängar och på det blöta gräset blev det två vurpor men Confi plockade snabbt upp luren igen men slutade långt bak i resultatlistan. Den som inte gillade att springa i regn var Sally som helt enkelt stannade efter halva loppet då hon var dygnsur och inte hade lust att springa mer.

Så det blev blandad kompott den här gången. Det som var extra roligt var att Susanne & Lars-Göran dök upp med Shannies kullsyster Mulan för att titta påLC provet och för att träffa oss. Mulan & Mumlan hade riktigt roligt tillsammans. Vi upptäckte även att Sally & Mulan nästan är helt lika varandra i teckningen, de såg verkligt ut som mor & dotter så nog märks släktskapet mellan dem.

Återigen var det ingen bra plats att få några springbilder ifrån att det dessutom regnade på em gjorde att det bara blev en massa runt omkringbilder bland annat från lunchpromenaden på lördagen så håll till godo.

Tack alla för en trevlig helg!

back to fotogalleriet

 

back to fotogalleriet

upp