Hemma hos Pompeca’s whippets

Whippet sedan 1971

Välkommen till min hemsida.
Här finner du information om Pompeca’s whippets både dem som finns hemma men även om alla av mig uppfödda/ägda whippets.
Du kan även hitta information om övriga whippetrelaterade aktiviteter.

Hemma finns just nu:

Vilda

SE LCCh NO LCCh
Pompeca's Sweet Spring Sapphire
f.2004

Mumin


Pompeca's Heavenly Honey Sapphire
f.2004 (1 LC-Cert)

Shannie

RLD N
Pompeca's Countess Shannon O'Connor
f.2009

Mumlan

SE LCCh NO LCCh DK LCCh NORD LCCh RLD N
Pompeca's G Girl Close to Mumma
f. 2010

Mumba

Pompeca's Forever Love To Meide
f.2014

Piffi
(bor hos Elina & Erik)
Pompeca's Close To Perfect Love f.2014

delägs med Elina Ward, Kolsva

Qina
(bor hos Gudrun)

Pompeca's Sparkweed from Roke f.2011
delägs med Gudrun Hellmark, Södertälje, kennel Serack´s

Vilde
(bor hos Linda och Daniel)

Pompeca's Beijing Emperor
f.2013
bibehållen avelsrätt - tillgänglig för avel

Winston
(bor hos Malin och Stefan)

Pompeca's Ocean Blue Pearl
f.2014
bibehållen avelsrätt - tillgänglig för avel

Till Minne av / Our Loved ones

Pontus
Cimas Impar
f.1970-1984

Pepsi
Corpus Chloé
f.1991-1999
Cassis
Balzac Barcelona
f.1992-2006
Mumma
SE UCh SE LCCh Norrtjärns Honeyeater
f.1996-2012
Busan
Pompeca's Herrgårds Frun
f.2000-2013
Meide
SE LCCh NO LCCh
Pompeca's Firelove in Ameide f.1998-2014
Ma'Belle
Pompeca's Summer Time Love
f.2001-2015
Mumgas
Pompeca's Gustavus Ansgarius
f.2008-2015
delägdes med Hanna Andersson
 


från vänster; Mumma, Cassis, Vilda, Mumin(sitter), Ma'Belle, Meide & Busan

Whippets har alltid varit en favoritras för mig bland annat pga sitt härliga sätt, sin mångsidighet, storlek och lättskötta päls. Att jag dessutom haft whippets i min närhet (kennel Cimas) när jag växte upp har givetvis influerat mig när det gällde val av hundras för egen uppfödning vilket som sagt, självklart blev whippets.

Den första egna whippeten "Pontus" (Cimas Impar 1971-1984) anlände 1971 som en omplaceringshund från kennel Cimas. En helvit hane som vi bara hade som en härlig kamrat då han var helt ointresserad av både utställning, race och lydnad. Han var en sällskapshund i alla bemärkelser, och föredrog verkligen att vara på hemmaplan och mysa med familjen. Pontus blev 13½ år gammal.

När jag sedan efter studietiden åter hade möjlighet att ha hund var det självklart att det skulle bli en whippet och så kom "Pepsi" (Corpus Chloé 1991-1999) in i mitt hem sommaren 1991. Pepsi uppfyllde alla mina förväntningar vad gäller temperament, mångsidighet och lusten att prova på det mesta samtidigt som hon älskade slapparstunder i sängen.

Året efter 1992 kom "Cassis" (Balzac Barcelona 1992-2006) hem till oss. Pepsi och Cassis var helt olika i sinnelaget, Pepsi den påhittiga ivriga och Cassis den mer vinthundslika förnäma whippeten.

Mångsidigheten uppfyllde de båda då Pepsi 1995 respektive Cassis 1996 erövrade Svenska Whippetklubbens förnäma Trippelpris genom meriter inom utställning, Whippet Race, rundbana och agility. År 2000 erövrade ”Mr Magoo”, Cassis son, trippelpriset genom meriter inom utställning, Whippet Race och lydnad

Så småningom började jag planera för att kunna föda upp whippets med Cassis som avelsbas, men tyvärr blev det endast en hane i hennes första och enda kull 1996, så då fick jag lov att köpa en tikvalp med syfte att bli min stamtik, och det blev min härliga "Mumma" SUCh SLCCh Norrtjärns Honeyeater. Mumma har sedan visat sin mångsidighet genom att bli Sveriges första whippettik att få dubbla championat dvs inom både utställning och lure-coursing. Mumma har verkligen präglat sina avkommor vilka med framgång deltagit i såväl utställningar, lure-coursing, whippet race, agility, lydnad och viltspår förutom att vara härliga familjemedlemmar. Via Mummas avkommor bygger jag mitt fortsatta avelsarbete där jag nu är inne på på 5:e generationen efter Mumma.

Kennelnamnet Pompeca's kanske ni undrar över men det är helt enkelt en bokstavskombination av mina första hundars smeknamn. Pontus - Pepsi - Cassis dvs Popeca. Men det blev ju inte så bra eftersom det ju blev väldigt likt påpeka men så hade jag haft min första kull med valpen Mr Magoo och dessutom köpt Mumma när jag ansökte om kennelnamn så deras M la jag till och så blev det Pompeca's.

Min kennel logo, från 2007, är framtagen av Micke Dunker och det är faktiskt Vilda som är ursprunget i logon, vilken jag tycker Micke fick till kanonbra.


Visst kan vi lydnad också, här demonstreras moment "ligg" av
fr.v Mumma, Meide, Busan & Cassis.