Bilder från parningsdagen tills valparna är 1 månad

Mumin's egen sida

Pompeca’s Heavenly Honey Sapphire f. 9 maj 2004
(1 svenskt LC-Cert, 1 norskt Res-CACIL)


e. SUCh Airescot Sapphire Stallion " Dennis"
u. Pompeca's Summer Time Love "Ma'Belle" (2 LC-cert)

Mumin har 1 LC-Cert i Sverige samt 1 Res-CACIL i Norge samt BIF placeringar.
Hon har dessutom CK'n från utställning, Whippet Race licens samt godkänt anlagsprov i Viltspår.
För dessa meriter fick hon 2007 Svenska Whippetklubbens Trippelpris.
Mumin är 45.5 cm.

Ägare – kennel Pompeca's

Kull 1/ Litter 1
Gustavus - kullen

Stamtavla / Pedigree
inavelsgrad 2.7% beräknat på 5 generationer

Pappa till kullen är

SUCh Airescot Requiem "Gustav"

Parning 27 januari 2008

Dräktig
Valpar
Dygn 1

Ultraljudsundersökning 25 feb visar att hon är dräktig.

upp

Dygn 34

Mumin visar magen ... nog syns det att hon är dräktig.

upp

Dygn 35

I bilderna nedan från sidan ser ni skillnaden på 1 vecka, dvs från dygn 35 till dygn 42

upp

Dygn 42
Fast mest syns det uppifrån - eller hur! Men det är ju inte så konstigt, dels växer valparna, dels älskar Mumin allt ätbart just nu oavsett vad det är. Allt hon erbjuds äts med glupande aptit.

Gustav's matte Helen har skickat en "flört" hälsning från Gustav till Mumin. Charmig va!

upp

Dygn 49
Vägde Mumin i fredags och hon har gått upp 3 kg och har ju nu en matchvikt på 14.8 kg. Så nu än mer än vanligt ligger Mumin på rygg och vräker ut sig som ni ser. Nu kan man till och med se på hennes mage när valparna rör på sig. Idag var blivande valpköpare Jörgen, Annah, Birk och Edda samt Eddas kompis Miriam på besök och vi gick en promenad i solskenet i Bastmora. Så det kommer en bild från Jörgen så ni får se Mumin från sidan också. Väl hemma igen så blev soffan full av hundar och barn, och när fikat med kakor därtill kom fram såg det ut så här.

Bilden från Jörgen har nu kommit så håll till godo.

upp

Dygn 52

upp

Dygn 53

Har varit till veterinären och röntgat Mumin för att se hur många valpar det är och veterinären räknade fram till 6 valpar på bilderna, så hoppas det stämmer. Passade på att väga Mumin och hon har gått upp ytterligare 1 kg sen förra veckan och väger 15.9 kg!!

upp

Dygn 56

Idag var inte Mumin lika hungrig på mat som hon brukar, men uppdelat på några fler mål så åt hon lika myket som vanligt, så det är nog inte riktigt dags ännu. Med tanke på hennes stora mage så ryms ju inte maten lika bra som tidigare heller. Ser man på Mumin idag och i torsdags så har hon lagt på sig ännu mer. Ska bli spännande att se om hon som de övriga tikarna valpar runt 59-60:e dygnet.

Igår var Gustavs matte Helen och husse Gunnar på besök och de höll med om att Mumin verkligen är tjock. De är lika nyfikna på valparna som vi. Idag var Gudrun, Titzie & Zorba här och hälsade på och Titzie gillade också valplådan och gjorde Mumin sällskap därinne. Alla verkar gilla att ligga därinne det luktar väl gott efter alla valpar som varit i den under årens lopp.

upp

Dygn 57
På kvällen började Mumin bädda i valplådan och strax därefter vid 20.00 fick hon sina första värkar. Så hon började några dygn tidigare än beräknat.

upp

Dygn 58
Efter några relativt lugna timmar med enstaka värkar satte det igång ordentligt kl.02.00 och 02.12 föddes första valpen, en hane. Efter det blev det en väldig fart på valpandet, hane 2 föddes kl. 02.15, hane 3 kl. 02.22, hane 4 kl.02.25 samt hane 5 kl.02.43. Sen blev det ett uppehåll och vi höll tummarna för en tik men se det blev det inte utan den 6:e och sista valpen blev också en hane född kl.03.25

upp

dygn 1 efter valpningen
Alla valparna blir som ni ser röda med olika vita tecken, ett par av dem är verkligen lika som bär. Så här ser de ut en och en.

upp

dygn 2-3 efter valpningen

upp

Valparna 5-6 dygn gamla
   

upp

Valparna 7 dygn gamla

upp

Valparna 10 dygn gamla

upp

Valparna 1 månad

 

Mycket trötta valpar

Åter till Mumin's sida

upp