Att köpa valp av kennel Pompeca's

åter till valpar sidan

Att föda upp och sälja valpar är ett stort ansvar och därför föder jag inte upp mer än en valpkull per år. Det viktigaste är att det finns tid och ork att föda upp valparna enligt alla "konstens regler" och att hjälpa er som valpköpare med er nya livskamrat.

Det enda krav som jag ställer på dig som valpköpare är att du noga tänkt igenom ditt valpköp och kan erbjuda valpen ett kärleksfullt hem för många år framåt så att din hund får ett bra liv.

Själv lägger jag ner mycket tid på olika aktiviteter med mina hundar men jag förväntar mig inte att du är lika tokig i det som mig, utan vill du ha din hund enbart som en härlig sällskapshund är jag lika glad för det.

Men självklart, har du lust att hålla på med olika aktiviteter och tävla med din hund, så ställer jag givetvis upp med all min kompetens och alla mina kontakter.

Valparna tar vanligtvis inte emot besök förrän de är tre-fyra veckor gamla, då de öppnat ögonen och blivit mer öppna för andra händelser än att dia tiken - men för att kunna skapa sig ett intryck av valpens karaktär och sätt så visar det sig först vid 5 veckors åldern.

Om du blivit accepterad som valpköpare försöker jag alltid få reda på som mycket som möjligt om dig som valpköpare för attt kunna hjälpa dig att välja ut rätt valp ur kullen. Mina tidigare valpköpare har alltid företräde till att få köpa valp av mig.

Varje valp är ju en enskild individ och deras sätt kan skilja sig en del inom en kull så därför försöker jag skapa mig en bild av varje enskild valps särprägel. Den kunskapen parar jag sen ihop med den information jag fått av dig för att kunna rekommendera vilka valpar som kan komma att passa dig. Ofta brukar det alltid finnas flera valpar som passar varje valpköpare så i samråd med dig som valpköpare hjälper jag till att välja rätt valp. Vanligtvis sker valet när valparna är 6 veckor gamla

Enligt SKK ligger valppriserna från SEK 14 000 och uppåt och det normala priset för en whippetvalp är i dag mellan SEK 14 000 och 16 000.

Mina valpar kostar SEK 15 000, för valpar som ska exporteras kommer givetvis extra kostnader till.

Är det så att du inte kan ta din valp vid 8 veckors ålder så kan det alltid gå att lösa genom att valpen kan vara kvar längre hos mig, men då skriver vi kontrakt vid 8 veckors ålder så att valpen formellt blir din även om den är kvar längre hos mig som uppfödare. Även här tillkommer extra kostnader för den tid valpen är kvar hos oss efter 9 veckors ålder.

Jag följer Svenska Kennelklubbens rekommendationer för försäljning av valpar, vilket betyder att valpen vid leverans

är registrerad i SKK (valpköpare erhåller broschyr "Välkommen Valp")
är ID-märkt (chipmärkt)
är vaccinerat mot parvo
är avmaskad enligt producentens rekommendationer
är besiktad av leg. veterinär och har ett besiktningsintyg

Sedan får mina valpköpare med ett "valppaket" innehållande

ett års medlemsskap av Svenska Whippetklubben (om du inte redan är medlem)
ett valphalsband och koppel
mat till de första två veckorna
ett leksaksdjur
en fäll som valpen haft i valplådan (trygghetsdoft)
ett litet fleecetäcke (om valpen levereras under vinterhalvåret)
”Välkommen valp från kennel Pompeca's” - En sammanställning av praktiska rekommendationer om valpens nuvarande vanor, mat, skötsel, motion etc.

Hoppas du fann informationen ovan av intresse, har du fler frågor än det den här informationen gav svar på så hör gärna av dig till mig.

åter till valpar sidan