Vilda's bilder från parning till valpar 9 veckor

Vilda's egen sida

Pompeca’s Sweet Spring Sapphire f. 9 maj 2004
(3 svenska LC-Cert, 1 norskt LC-Cert, 1 svenskt CACIL, 2 norska CACIL)


e. SUCh Airescot Sapphire Stallion " Dennis"
u. Pompeca's Summer Time Love "Ma'Belle"

Vilda har 2 CACIL och 1 LC-Cert i Norge samt 1 CACIL och 3 LC-Cert i Sverige samt flera BIF placeringar.
Hon har dessutom CK'n från utställning och Whippet Race licens.
Vilda är 47 cm.

Ägare – kennel Pompeca's

Kull 1/ Litter 1
Cultur - kullen

Stamtavla / Pedigree
inavelsgrad 2.1% beräknat på 5 generationer

Parning 13 november 2006

Valpade 12 januari 2007 - dygn 60

2 hanar + 2 tikar

Pappa till kullen är

SUCh FinUCh Adagio My Culture "Emerson"

Så här rund var Vilda redan på 33:e dygnet.....

På 42:a dygnet börjar magen bli större ..... Vilda's matchvikten har ökat till 15.2 kg.

På 49:a dygnet ville inte Vilda bli fotograferad ute, det spöregnade hela dagen och självklart föredrog hon att bli fotad i sängen.......


Efter koll hos veterinären ser det ut som om det blir 4 ev. 5 valpar som nu kommer inom en vecka. Skönt tycker Vilda för nu, dygn 56, börjar de bli tunga att bära omkring på. Vilda väger 16 kilo!

Den 12 januari 2007 födde Vilda 2 hanar och 2 tikar med blandade färger (dygn 60). Valpningen gick mycket bra för inom en timme var alla födda.

Tik 1 född 07.35 vikt 265 g rödbrindle med vit bläs, Hane 1 född 07.42 vikt 265 g blåbrindle med vit bläs, Tik 2 född 08.06 vikt 265 g röd med vit bläs, Hane 2 född 08.33 vikt 275 g blåbeige med vit strimma. Alla är vita på bringa och tassar.

Bildcollage från 14-17 januari 2007

Bilder från 17 januari 2007

Valparna är nu en vecka gamla - 19 januari 2007.

Bildcollage från 20-26 januari 2007

Valparna är nu två veckor gamla, 26 januari 2007.

Vid två veckors ålder har nu alla öppnat ögonen och passerat 700 g i vikt. De gör sina tappra försök till promenader, om ännu så länge rätt vingliga sådana i valplådan. Valparna har nu alla fått sina kennelnamn.

Pompeca's Little Blue Culture - hane 1 - GoofyPompeca's Son Of Culture - hane 2 - Jarvis
Pompeca's Sweet Dream Culture - tik 1 - SjibaPompeca's Love My Culture - tik 2 - Molly

Tre veckor gamla är vi nu, 3 februari 2007

3 veckor gamla har valparna nu börjat utforska världen utanför valplådan och haft lite besök av stora & små. Vildas mjölk är fortfarande favoritmålet speciellt för "Son of " som ligger där oftast & längst och det syns på vikten som nu är 1550g. "Little Blue" är den som far runt mest och kollar in allt nytt så han är inte lika tung som slapparbrorsan utan väger mer som sina systrar dvs 1300g. "Sweet Dream" & "Love My", eller Molly som hon kommer att kallas, har lite av båda brosornas sätt och väger 1300g resp 1350g.

Bildcollage från 31 januari - 3 februari 2007

Pompeca's Little Blue Culture - GoofyPompeca's Son Of Culture - Jarvis
Pompeca's Sweet Dream Culture - SjibaPompeca's Love My Culture - Molly

Nu har vi blivit fyra veckor gamla, 10 februari 2007

Nu, när de är 4 veckor, har valparna flyttat från första valplådan ut i köket för att vänja sig vid alla vardagsljud och för att få lite mer utrymme. Spännande är det och leksakerna är en ny upptäckt, de är roliga att bita i och släpa med sig runt till korgen eller in i buren. Idag har vi även varit fina på bordet även om det bara var "Son Of" som hade tid att stå still, övriga tre for runt och kunde möjligtvis sitta still tillräckligt länge för att hinna ta ett kort.

Bildcollage från 4-10 februari 2007

Bilder från 10 februari 2007

Pompeca's Little Blue Culture - Goofy Pompeca's Son Of Culture - Jarvis
Pompeca's Sweet Dream Culture - Sjiba Pompeca's Love My Culture - Molly

Nu är vi fem veckor gamla, 17 februari 2007

Senaste veckan har det varit många besök av båda stora och små och valparna blir överlyckliga för alla som befinner sig i närheten. De pussas och gosar men ibland med hjälp av sina små vassa tänder, gärna tår och hälsenor verkar smaka bäst. Idag, drygt 5 veckor gamla var de riktigt duktiga på att posera framför fotografen, i allafall i stående men att sitta fint, vilket påfund när det händer så mycket nedanför bordet.

Bildcollage från 12-15 februari 2007

Bilder från 18 februari 2007

Pompeca's Little Blue Culture - Goofy (tingad)Pompeca's Son Of Culture - Silver
Pompeca's Sweet Dream Culture - Sjiba (tingad)Pompeca's Love My Culture - Molly (tingad)

Nu är vi sex veckor gamla, 24 februari 2007

Nu har valparna varit ute på biltur, sprungit ute på altanen samt inspekterat första snön. Det var mycket att kolla på i den nya omgivningen. Nu är det full fart runt i rummen så de vuxna hundarna har sjå att kolla in var de små tar vägen. Bland leksakerna letar de runt efter de största för att bära omkring på eller ha dragkamp om. För att inte tala om en snodd som inte vill släppa taget.

Bilder från 25 februari 2007

Pompeca's Little Blue Culture - GoofyPompeca's Son Of Culture - Jarvis
Pompeca's Sweet Dream Culture - SjibaPompeca's Love My Culture - Molly

Här är vi sju veckor gamla, 4 mars 2007

Äntligen lite vårväder så valparna tyckte för första gången att det ju var riktigt kul att vara ute och springa och leka. Även de vuxna hundarna fick vårfnatt i snön, så valparna såg mycket intresserade ut när de från altanen spanade på de vuxnas framfart i snön. Tidigare i helgen var valparna med på mig på agilityinstruktörsutbildning och till deras lycka fanns där fler hundar att göra sin bekantskap med. Så fredagkvällen och lördagen tillbringade alla fyra valparna tillsammans med en 8 månaders Papillon, "Coralle" en 5 månaders Border Collie "Tisla" samt en vuxen storpudelhane. Efter en massa lek och spring delades det även på maten och på varandrastygburar som stod öppna för den som ville ha lite lugn och ro. En härlig upplevelse att se alla 7 tumla omkring i vår lektionssal under pauserna.
I onsdag var det också en utflyktsdag nämligen till Strömsholm för veterinärbesiktining, ID-märkning samt vaccination. Valparna charmade alla där och var så intresserade av alla olika hundar, katter och även en sköldpadda som också var där. Koppelpromenaderna börjar gå mycket bättre nu och så har valparna varit i stan och åkt hiss. Hmm, en rörlig vägg som var jättespännande men valparna tar allt med stor nyfikenhet och upptäcklust.

Bilder från 4 mars 2007

Pompeca's Little Blue Culture - GoofyPompeca's Son Of Culture - Jarvis
Pompeca's Sweet Dream Culture - SjibaPompeca's Love My Culture - Molly

Här är vi åtta veckor gamla, 11 mars 2007

Så har då valparna blivit 8 veckor och i onsdags var det utflykt till Strömsholm för ID-märkning, vaccination och veterinärbesiktning som gick alldeles utmärkt. En spännande upplevelse med alla andra djur tyckte valparna, väl hemma fick de springfnatt på tomten i snöhögarna. Vid ett besök hemma i stan hann de även prova på att åka hiss vilket gick helt utan problem. I fredagskväll och i lördags var det nya upplevelser för valparna på mattes agilitinstruktörsutbildning där de fick leka med 2 andra valpar, en papillon 8 mån och en border collie 5 mån. Att det dessutom fanns en svart storpudelhane at springa runt och under i valplekarna var ju ytterligare ett plus tyckte valparna. så väl hemma igen sov de så gott alla fyra. Idag har Lenah och hennes mamma Ulla varit här och hämtat lilla Molly (som jag tror Goofy saknar) så nu har Molly sitt nya hem i Vänersborg där vi önskar henne lycka till.

Molly har flytta till Lenah Skärstad i Vänersborg
Sjiba har flyttat till Annika á Lað, Torshavn Färöarna
Goofy har flyttat till Dan & Britt Johansson, Tibro.
Jarvis har flyttat till Micke & Ulrika Dunker, Gävle

Den här veckan har det verkligen varit vårväder och valparna som är kvar hemma har legat ute på verandan och njutit av solen. 9 veckor gamla har de blivit och igår var det dags för Sjiba att ge sig av till sin temporära familj hos Ørvur i Gentofte, Danmark där hon ska bo tills hon fått alla vaccinationer som behövs för att få flytta hem till Ørvurs mamma Annika på Färöarna. Så Sjiba och Ørvur flög till Köpenhamn och åkte sen tåg till Gentofte och hela resan gick jättebra. Sista helgen i mars så åkte Jarvis hem till Ulrika & Micke i Gävle och i midsommarhelgen flyttade Goofy till Britt & Dan i Tibro. Alla valparna önskas lycka till i sina nya hem.

Bilder från 11 mars 2007

Pompeca's Little Blue Culture - Goofy
ägare Dan & Britt Johansson, Tibro
Pompeca's Son Of Culture - Jarvis
ägare Ulrika & Mikael Dunker & kennel Pompeca's
Pompeca's Sweet Dream Culture - Sjiba
ägare Annika á Lað, Torshavn, Färöarna
Pompeca's Love My Culture - Molly
ägare Lenah Skärstrand, Vänersborg

Bilder på grabbarna 9 veckor gamlaPompeca's Little Blue Culture - Goofy
ägare Dan & Britt Johansson, Tibro

 

Pompeca's Son Of Culture - Jarvis
ägare Kennel Pompeca's & Ulrika & Micke Dunker

 

Åter till Vilda's sida